Examen

Praktijkexamen

Het bromfietsexamen wordt in Horn afgenomen. Je gaat samen met je instructeur of diens vervanger met de auto naar Horn en we nemen uiteraard de lesscooter mee. Op het examencentrum maak je kennis met je examinator. Hier wordt een korte uitleg gegeven van het praktijkexamen.
Het praktijkexamen duurt ongeveer 45 minuten. Tijdens het examen moet je een route rijden. De examinator let er dan op hoe je verkeersdeelneming is op de openbare weg. Ook kijkt hij naar je voertuigbeheersing.

Informatie aanvragen:

Voor- en achternaam*
E-mailadres*
Onderwerp*
Uw vraag*
Verzenden

Theorie-examen

Het theorie-examen voor de bromfiets duurt 45 minuten. Dit is inclusief de toelichtingen. Je moet minimaal een half uur voor het theorie-examen begint aanwezig te zijn. Het theorie-examen bestaat uit 50 vragen. Dit is een mix van ja/nee vragen, meerkeuzevragen en vragen waar je zelf een getal moet invullen. Van de 50 vragen moet je er minimaal 44 goed beantwoorden.
De vragen worden gesteld aan de hand van verkeerssituaties die je op een grote tv-monitor ziet. Je moet je dan voorstellen dat jij de bestuurder van het CBR-voertuig bent. Het theorie-examen toetst niet alleen je kennis van de verkeersregels. Natuurlijk komen ook verkeersinzicht, verantwoord rijgedrag, milieu en voertuigtechniek aan bod.
Bromfietsrijbewijs Roermond - Heystertbaan 38 - 6044 XW ROERMOND - Tel: +31 (0)475-322 872 - Mob: +31 (0)6-502 976 58
Alle rechten voorbehouden © , Bromfietsrijbewijsroermond.nl (Onderdeel van Rijschool Voordelig)
Website beheer en onderhoud door LinQxx - Lokaal gevonden worden